Receptek

Szilvás sertéssült karamellizált cukkinivel és párolt rizzsel

2023.08.20 20:09
András
András
Szilvás sertéssült karamellizált cukkinivel és párolt rizzsel

Ha igazán környezettudatos és egészséges életmódot élsz, úgy alakítod az étrended, hogy lehetőleg az éppen aktuális friss alapanyagokat használod a főzéshez. Cukkiniszezon van, ráadásul érik a szilva is, a Napfény Kincse csapata kipróbálta hogyan lehet ezt a két finomságot egy fogásba összevegyíteni.

Hozzávalók:

vékonyra szelt sertéshús (karaj, comb vagy tarja)

szeletenként egy-egy nagyobb szilva kettévágva

reszelt sajt

Tropical® sült hús fűszerkeverék

két fej vöröshagyma

2-3 dundi gerezd fokhagyma

olívaolaj

fahéj

Elkészítés módja:

A felszeletelt húst megtisztítjuk a nem kívánt részektől, majd egy evőkanál olívaolajban elkeverjük a Tropical® sült hús fűszerkeveréket és alaposan bedörzsöljük vele a hús mindkét oldalát. Egy mélyebb edénybe tesszük a felszeletelt hagymát és fokhagymát és arra helyezzük a bepácolt húst. Alufóliával letakarjuk és legalább egy órára a hűtőbe tesszük, de az igazán gazdag ízek miatt célszerű egy éjszakára „ottfelejteni”.

Miután jól átjárta a húst a páclé, egy serpenyőben kevés olajon hirtelen átsütjük mindkét oldalát, majd egy tűzálló tál aljára helyezzük az elősütött szeleteket. A pác alján lévő hagymaszeleteket és a fokhagymát is átsütjük a serpenyőben, majd ha szép barnák már, a hússzeletekre helyezzük a félbevágott szilvával együtt.

Megszórjuk egy kis fahéjjal és a tetejére reszelt sajtot hintünk. Előmelegített sütőben 200 fokon 20 perc alatt készre sütjük.

Köretként karamellizált cukkinit készítettünk hozzá párolt rizzsel: a cukkinit ugyanabban a serpenyőben készítettük, amiben a hús és hagyma sült, így tökéletes harmóniát alkotott a köret és a főétel.

A Tropical® sült hús fűszerkeverék kiváló ízt ad a sertés- és marhahúsnak, érdemes vele bátran kísérletezni új ételek elkészítésekor vagy a régen bevált családi receptek megreformálásához.

simplepay_hu_v2