Ha igazán környezettudatos és egészséges életmódot élsz, úgy alakítod az étrended, hogy lehetőleg az éppen aktuális friss alapanyagokat használod a főzéshez. Cukkiniszezon van, ráadásul érik a szilva is, a Napfény Kincse csapata kipróbálta hogyan lehet ezt a két finomságot egy fogásba összevegyíteni.
Hozzávalók:
vékonyra szelt sertéshús (karaj, comb vagy tarja)
szeletenként egy-egy nagyobb szilva kettévágva
reszelt sajt
Tropical® sült hús fűszerkeverék
két fej vöröshagyma
2-3 dundi gerezd fokhagyma
olívaolaj
fahéj
Elkészítés módja:
A felszeletelt húst megtisztítjuk a nem kívánt részektől, majd egy evőkanál olívaolajban elkeverjük a Tropical® sült hús fűszerkeveréket és alaposan bedörzsöljük vele a hús mindkét oldalát. Egy mélyebb edénybe tesszük a felszeletelt hagymát és fokhagymát és arra helyezzük a bepácolt húst. Alufóliával letakarjuk és legalább egy órára a hűtőbe tesszük, de az igazán gazdag ízek miatt célszerű egy éjszakára „ottfelejteni”.
Miután jól átjárta a húst a páclé, egy serpenyőben kevés olajon hirtelen átsütjük mindkét oldalát, majd egy tűzálló tál aljára helyezzük az elősütött szeleteket. A pác alján lévő hagymaszeleteket és a fokhagymát is átsütjük a serpenyőben, majd ha szép barnák már, a hússzeletekre helyezzük a félbevágott szilvával együtt.
Megszórjuk egy kis fahéjjal és a tetejére reszelt sajtot hintünk. Előmelegített sütőben 200 fokon 20 perc alatt készre sütjük.
Köretként karamellizált cukkinit készítettünk hozzá párolt rizzsel: a cukkinit ugyanabban a serpenyőben készítettük, amiben a hús és hagyma sült, így tökéletes harmóniát alkotott a köret és a főétel.
A Tropical® sült hús fűszerkeverék kiváló ízt ad a sertés- és marhahúsnak, érdemes vele bátran kísérletezni új ételek elkészítésekor vagy a régen bevált családi receptek megreformálásához.