Blog

Hogyan kezdődött?

2023.02.24 23:57
András
András
Hogyan kezdődött?

Egy webáruház indítása hosszú folyamat. Igyekszem röviden összefoglalni, hogy honnan jött az ötlet és miért indítottuk el a Napfény Kincse Webáruházat.

 

Párommal imádjuk a tengert. Már másfél évtizede ismerjük egymást, és nagyon kevés olyan nyarunk volt, hogy ne utaztunk volna el valamelyik mediterrán ország tengerpartjára. Jártunk Horvátországban, Montenegróban, Görögországban és Albániában. Mindegyik nyaralás emlékezetes valamiért, de mindegyikben közös a napfény és a sós víz harmóniája adta különös életérzés, a mediterrán emberek sokszor laza, de számunkra maximálisan elfogadható életvitele. 2022-ben ismét Albániára esett a választásunk, erre a még mindig sok ember által tévesen lenézett, vagy sztereotípiákkal átitatott országra.

Könyveket lehetne írni arról, hogy miért érdemes Albániába utazni, ezt most nem teszem meg. Viszont azt elmesélem, hogy itt ismerkedtem meg egy albán történelem tanárral, aki a nyári szünetben egy lekvárüzemben dolgozott. Arról is sokat lehetne mesélni, hogy ő is tanár, én is az vagyok, mindkét országban muszáj kiegészítő tevékenységet találni ahhoz, hogy ebből a nagyon felelősségteljes hivatásból meg lehessen élni.

Amikor találkoztunk, a hajnali napfény még simogatta a tenger hullámait, mindig korán viszem le a törölközőnket a napágyra, hogy a parthoz közel heverészhessünk – ez a gyerekek miatt fontos. Edvin ott ült, és mint minden albán, barátságosan köszönt, amikor odaértem. Azt is megkérdezte, hogy vagyok – ez arrafelé így szokás. Elkezdtünk beszélgetni, mert ott az emberek beszélgetnek egymással még akkor is, ha a komunikáció a nyelvi különbségek miatt sokszor limitált.

A következő reggeleken is találkoztunk, ő pedig sokat mesélt a munkájáról, Albániáról, a kiváló ételekről. Mutatta a kezeit, hogy a fügelekvár készítése során mennyire elszíneződik. Egyik reggel hozott nekem kóstolót. Éppen a tenger felett kelt fel a nap, a frissen sült bagettre kent fügelekvár íze és a tenger lágy hullámzása különleges érzéseket ébresztett bennem. Arra gondoltam, hogy milyen szerencsés vagyok, hogy átélhetem a pillanatot. És arra is gondoltam, hogy a pillanatot haza kellene vinnem és megadni másoknak is a lehetőséget, hogy átéljenek valami hasonló kulináris élményt.

A családommal is megosztottam ezeket a gondolatokat, és elkezdtünk gondolkodni a lehetőségeinken. Ez volt a Napfény Kincse Webáruház születésének története. A jövőt Veletek írjuk, igyekszünk minél több minőségi terméket eljuttatni Hozzátok.

Remélem tudjátok, hogy minden termékünk tartalmaz egy csipetnyi becsomagolt tengerparti napsütést. Reméljük sikerül ezzel egy kis pluszt vinni a saját konyhátokba.

A termékeinkről érdemes tudni, hogy legtöbbjük Albánia vegyszermentes, de modern (az EU támogatásával létesült) élelmiszeripari eljárásaival készült. Érdemes kipróbálni a lekvárokon kívül a savanyúságokat, fűszereket, fűszerkeverékeket, teákat, karamellkrémünket, paradicsomszószainkat és olivabógyóinkat is. Ha ízlenek, iratkozz fel hírlevelünkre és válj regisztrált vásárlónkká a további kedvezményekért. Ajánld másoknak is webáruházunkat, hogy mindenki átélhesse a mediterrán életérzést. De ha csak saját magadnak rendelsz, mi akkor is teljesítjük kívánságod. Élvezzük a mediterrán ízeket!

simplepay_hu_v2